Login FormulierGetijden

Untitled
No images

Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Cousteau.nl, Powered by Joomla!; free resources by SG website hosting
Welkom bij duikvereniging Cousteau
Lezing Biologie PDF Print E-mail

Lezing Biologie

Op dinsdag 28 februari is het zwembad voor ons gesloten.

Brendan Oonk zal dan in ons clubhuis weer een lezing houden.
Deze keer zal het gaan over de onderwaterbiologie van onze streken.

Aanvang 20:00 uur in ons clubhuis.

 
Duiken op de wrakken van Scapa Flow PDF Print E-mail
Geschreven door Aart Henk Goossens   

Duiken op de wrakken van Scapa Flow

Scapa Flow

Scapa Flow was van oudsher een Britse marine haven, gelegen in de Orkneys ten noorden van Schotland.

Aan het einde van de eerste wereldoorlog werd het grootste deel van de Duitse Hochseeflotte, 74 schepen, hier opgelegd, totdat er een definitieve vredesovereenkomst was gesloten. Dit overleg verliep moeizaam en de Duitse admiraal von Reuter, die het bevel had over de geïnterneerde vloot, nam het zekere voor het onzekere. Hij gaf in juni 1919 opdracht om de schepen te laten zinken, zodat ze niet in handen van de overwinnaars zouden  vallen.

Lees meer...
 
Vrijwilligers gezocht voor Baseline Bussloo PDF Print E-mail

Beste Duiker's

Een jaar geleden, heb ik het Project Baseline Bussloo opgestart. De creatie van de website, database, en de koppeling aan het Nederlandse project is al gedaan.

Het Baseline Project, opgericht door Global Underwater Explorer (GUE), is onderdeel van een groot internationaal project voor de controle en bescherming van het aquatisch milieu. Wie beter dan duikers kunnen zich inleven op dit gebied! Het is niet verplicht om lid te zijn van GUE om deel te nemen. Iedere vrijwilliger is welkom.

Lees meer...
 

Duiken bij duikvereniging Cousteau betekent:
verantwoord respect voor
met plezier de natuur
ontspannen gezelligheid
veilig duikreizen

Trainingen

Wij trainen op dinsdagvond van 21.00 uur tot 22.00 uur in het “Borgelerbad” te Deventer. In de maanden juli en augustus trainen wij in Bussloo. Om het gevoel van de vereniging mee te kunnen maken kun je een paar keer gratis meetrainen. Zo weet je in ieder geval wat je kunt verwachten bij duikvereniging Cousteau!

duikvaardigheden bijhouden

Voor niet-leden bieden wij een snorkelcursus voor volwassenen, introductieduiken (ook als activiteit voor kleine groepen) en een opfriscursus voor duikers met een brevet aan (zie het artikel over Scuba4U).

Wat krijg je bij ons?

  • Duikmaten / buddies
  • Lidmaatschap Nederlandse Onderwatersport Bond
  • Een glossy maandblad
  • Gratis lucht in je duikfles
  • Een gezellig verenigingsleven
  • Wekelijkse clubduik
  • Een gedegen opleiding door ervaren instructeurs
  • Bijhouden duikvaardigheden en conditie
  • Evenementen, uitjes en trips (ook voor gezinsleden)

Ons gezellige clubhuis

Je kunt ons ook bezoeken in ons clubhuis 'de Kiel' aan de Nico Bolkesteinlaan 2 op sportpark Rielerenk (rechts vooraan op het parkeerterrein van de sportvelden tegenover het Deventer Ziekenhuis). Iedere dinsdagavond na de training, vanaf ongeveer 22.00 uur, ontmoeten wij elkaar daar, maken afspraken voor de wekelijkse duik en andere activiteiten voor leden en hun gezin en kunnen gezellig even napraten en ervaringen uitwisselen.

 

 

 
Scuba4U PDF Print E-mail

Je kunt wel duiken, maar hebt het al lang niet meer gedaan? Je wilt er eigenlijk wel (weer) meer van gaan genieten? Op de site van Scuba4U vind je alles wat je wilt weten over opfristrainingen, je duikuitrusting, lezen over duiken en leuke duikreizen.

Wat is Scuba4U?

Eigenlijk is Scuba4U een ‘paraplu' waaronder een groot aantal Nederlandse duikorganisaties aan jou laten zien wat zij bieden. SSI, NAUI en de Nederlandse Onderwatersport Bond zijn bijvoorbeeld partners die meedoen, maar ook het tijdschrift Duiken, importeurs van materialen als Suunto, Seemann Sub, Scubapro Uwatec en Mares en aanbieders van duikreizen zoals Eigen-Wijze DUIKReizen en Dive & Travel. Gezamenlijk stellen ze zich ten doel de duiksport in de spotlights te zetten en aantrekkelijke producten en aanbiedingen voor 'vakantieduikers' aan te bieden. Meldt u aan door op het logo links te klikken

Opfristrainingen bij Cousteau

Duikvereniging Cousteau is deelnemer aan het Scuba4U programma. In dat kader verzorgen wij opfristrainingen voor duikers, die zijn aangesloten bij Scuba4U. Als u wilt weten wat wij te bieden hebben klik dan op: